[Movie Review] Your Name: When Anime messed up with your feelings

Huft, let me grab tissues.

 

*nyingsring*

*try not to cry*

*cry*

 

OKAY, hello good people~ kembali lagi ke movie review section dari blog gila ini hahaha TT___TT

So, tadi hari ini banget, I just watched this anime movie.

Judulnya, Your Name. Ini sih, katanya film blockbuster no 1 di Japan, sekarang. Well, they don’t lie, guys! Di CGV blitz ada 9 theater yang nayangin ini film. Dan penontonnya pun penuh banget!

 

Satu kata buat film ini: AWESOME.

Ceritanya cukup klasik. Switched bodies. Hm, sound familiar? Yep, ada banyak film-film or drama tentang switched bodies. Secret Garden, misalnya. Tapi… ini berbeda. Beda banget! Feelnya itu loh! This movie really messed with your feelings.

Baper. Baper banget. Dengan segala angle, warna, act, dan OST nya. My god. This anime is no joke!! Bagus, banget. Rate: 5/5.

The best anime I ever watch.

Buat yang penasaran, sedikit spoiler nih.

Taki dan Mitsuha ketuker badannya. Taki tuh orang kota, di Tokyo. Sedangkan Mitsuha gadis desa di Itawari (or Itowari? I don’t really remember). But, stop right there, karena bakalan ada twist dimana… bagaimana saat Taki mau mencari Mitsuha ke Itawari, tapi ternyata Itawari sudah lenyap 3 tahun lalu dan tidak ada warga yang selamat…?

JADI MITSUHA ITU SIAPA? DAN KENAPA MEREKA BISA SWITCHED BODIES??

DAMN, man! You should watch this movie!

Worth it. Must watch 2016 (I don’t even watch Fantastic Beast, do you believe that?)

If you gonna watch this, I warning you: prepare your heart.

((actually, this movie released in Japan at August, but just released in Indonesia at December so… you can watch it online if you want, but I DON’T RECOMMEND IT because it’s about quality, man. I just tried re-watch this movie online, the feeling is not the same when you watch it in the theater.))

 

Kelebihan:

  • Kualitas gambar. Sekarang anime udah maju banget ya. Detail nya itu loh. Mesmerizing.
  • Cerita: 10/10. Bukan cerita biasa, the plot, the twist, everything. This movie will leave the deep impression in your life (apa gue doang yang merasakan ini? LOL)
  • The soundtrack. It just right in the feels!

 

Kekurangan:

  • Gantung (beneran deh, pengen ada sequelnya)
  • Durasi yang cukup sebentar (1 setengah jam? Come on! we want more!)

 

Okay guys, that’s it. Tontonlah film ini sebelum terlambat wakaka. Feel nya bakal beda kalau cuma download doang. Serius deh. Siapkan hati kalian karena bakal bikin baper abis.

 

And the last thing I want to say… I SHIP TAKI AND MITSUHA SO MUCH!

My new ship is sailing~~ lalala~

They will be my new muse I think. OMG.

 

Okay, see you at next review~ Jaane~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s